Fostul reprezentant republican din Illinois Aaron Schock, care a votat în timpul mandatului împotriva drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi abrogării politicii cu privire la dezvăluirea orientării sexuale în armată (“don’t ask, don’t tell”), a dezvăluit că este gay într-o lungă postare pe Instagram, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schock, care a demisionat din Congres în 2015, în urma unor acuzaţii de abuz de fonduri publice, afirmă că vestea ”nu este o surpriză” pentru familia, prietenii şi apropiaţii săi, dar că s-a simţit obligat să-şi recunoască în mod public homosexualitatea ”pentru a înlătura orice îndoială şi a valida în sfârşit cine sunt ca om”.

”Pot trăi deschis, acum, ca gay, mulţumită oamenilor extraordinari şi curajoşi care au avut curajul să lupte pentru drepturile noastre atunci când eu nu am făcut-o: activişti din comunitate, lideri şi oameni LGBT obişnuiţi”, scrie fostul reprezentat, în vârstă de 38 de ani, în această postare în care-şi abordează de asemenea educaţia creştină şi ascensiunea în sfera politică.

”Recunosc acest lucru chiar şi în faţa unor critici intense şi uneori răutăcioase din partea acestor oameni”, scrie el.

În timpul mandatului, Schock s-a opus căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi abrogării politicii “don’t ask, don’t tell”, care le interzicea militarilor homosexuali şi lesbiene să-şi dezvăluie orientarea sexuală.

El a votat, de asemenea, împotriva legii prevenirii crimelor motivate de ură a lui Matthew Shepard şi James Byrd Jr., care a extins legea federală din 1969 în domeniu la victime vizate din cauza sexualităţii şi identităţii lor de gen, care a intrat în vigoare în 2009.

În pofida faptului că afirmă pe Instagram că ar ”susţine drepturile LGBTQ în orice fel ar putea” dacă s-ar afla în Congres în prezent, el nu-şi retractează niciuna dintre poziţiile anterioare.

”Îmi dau seama că unele dintre poziţiile mele politice sunt contrare curentului dominant în mişcarea LBTQ, dar respect aceste diferenţe”, scrie el. ”Sper să fiu tratat la fel”.

”Această călătorie m-a învăţat o lecţie valoroasă: indiferent că eşti gay sau hetero, nu este niciodată prea târziu să fii autentic şi să crezi în tine”, afirmă el, adăugând că ”nu a fost vorba despre o acceptare şi înţelegere instantanee” din partea familiei sale.

Schock, care a pozat la bustul gol într-un număr al Men’s Health din 2011, în care a fost proclamat ”cel mai în formă congremen din America”, este urmărit de întrebări despre sexualitatea sa de ani de zile.

În 2009, el a declarat revistei Details că nu este gay şi a negat din nou în 2012 într-un interviu acordat HuffPost.

”Aceste întrebări sunt complet ridicole şi nepotrivite”, declara el atunci. ”Am spus asta înainte şi nu cred că merită să adaug ceva. Cred că se poate vedea”.

Schock a fost absent în public de anul trecut, după ce acuzaţii cu privire la abuz de fonduri guvernamentale şi de campanie care-l vizau au fost abandonate. Pentru a evita să fie judecat, el a încheiat o înţelegere cu procuratura, prin care a acceptat să plătească impozite şi să ramburseze fondurile de campanie.

Speculaţii cu privire la viaţa sa privată au reapărut recent, după ce publicaţii LGBTQ au publicat imagini şi înregistrării video pe telefon în care pare să participe la petreceri cu bărbaţi gay la Coachella şi în Brazilia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.