Un fost membru US Navy SEAL, Daniel W. Swift, care a dezertat din armata americană în urmă cu patru ani, a fost ucis în luptă, în Ucraina,, anunţă Marina americană (US Navy), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel W. Swift, un operator special de război clasa !, a fost ucis miercuri în Ucraina, precizează în acest comunicat Marina americană.

El a dezertat din armata americană la 11 martie 2019.

Marina americană nu precizează cum a ajuns fostul militar de elită să lupte în Ucraina.

”Nu putem specula de ca se afla fostul marinar în Ucraina”, declară US Navy.

Lui Swift i s-a retras însemnul militar al unităţii sale de elită - tridentul -, anunţă un oficial din Marina americană, o măsură dură, după ce un Comitet de Examinare Trident stabileşte că un marinar nu mai îndeplineşte cerinţele de a fi un membru Navy SEAL.

Departamentul de Stat american a confirmat moartea recentă a unui cetăţean american în luptă în Ucraina, însă nu a făcut alte precizări.

”Ne aflăm în contact cu familia sa şi oferim toată asistenţa consulară necesatră”, declară un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

”Din respect faţă de viaţa privată a familiei, în această perioadă dificilă, nu avem nimic altceva de adăugat”, declară el.

Swift a intrat în Marina americană în 2005 şi şi-a încheiat formarea în Navy SEAL în 2006, potrivit dosarului său, prezentat de Marină.

În timpul serviciului militar, el a fost recompensat şi decorat pentru servicii în Irak şi Afganistan.

În dosaerul său apare o întrerupere neexplicată a serviciului, de la începutul lui 2014 şi până la sfârşitul lui 2015.

Ultima sa detaşare a fost în cadrul West Coast Special Warfare Unit şi a început în august 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.