Fostul diplomat chinez Yang Hengjun, un scriitor naturalizat australian, este deţinut de către autorităţile chineze care-l acuză de aducere atingere siguranţei statului, a anunţat joi Ministerul chinez de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţinut săptămâna trecută, la sosirea sa în Canton, în sudul Chinei, Yang Hengjun a fost plasat în arest la domiciliu, iar potrivit avocatului său el este suspectat de spionaj.

Tensiunile au crescut după arestarea în China a doi canadieni suspectaţi că pun în pericol siguranţa statului.

Aceste arestări au fost interpretate în Occident drept o măsură de retorsiune după arestarea în Canada, la 1 decembrie, a lui Meng Whanzhou, directoarea financiară a Huawei, acuzată de încălcarea sancţiunilor americane impuse Iranului în dosarul nuclear.

Australianul s-a alăturat condamnărilor comunităţii internaţionale ale arestării celor doi canadieni, însă Yang se află de mult timp în vizorul autorităţilor chineze, după ce a criticat, între altele, o ”ingerinţă” a Beijingului în afacerile australiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.