Nouă persoane aflate la bordul unui elicopter al securităţii civile care s-a prăbuşit, vineri, în centrul Japoniei, în timpul unui zbor de antrenament, au murit, potrivit anunţului de sâmbătă al autorităţilor locale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Moartea tuturor celor nouă ocupanţi ai aparatului de zbor a fost confirmată astăzi (sâmbătă, n.r)", a explicat un responsabil local pentru AFP. 

Poliţia şi armata au lansat operaţiuni de salvare pentru a-i găsi pe pasageri după prăbuşirea aparatului în prefectura Gunma, la nord-vest de Tokyo. 

Victimele făceau parte din securitatea civilă şi din unitatea de pompieri. De asemenea, un pilot şi un mecanic figurau printre persoanele de la bord, a precizat aceeaşi sursă.  

Anchetatori au fost trimişi la faţa locului de Guvern. 

Elicopterul, de tip Bell 412, a părăsit baza, vineri dimineaţă, pentru un zbor de observare de două ore, însă orice contact cu aparatul a fost pierdut. 

Doi piloţi au fost găsiţi morţi, în februarie, într-un accident cu un elicopter militar care s-a prăbuşit la şapte minute după ce a decolat. 

Nouă persoane au decedat de asemenea, anul trecut, într-un accident de elicopter. Aparatul s-a prăbuşit pe un munte în timpul unui exerciţiu de salvare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.