Un deputat şi totodată lider local al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a fost rănit grav într-o agresiune ”motivată politic” comisă de către mai multe persoane, luni, la Bremen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Bremen, în nordul Germaniei, a anunţat că agresiunea a cărei victimă a fost Frank Magnitz, un deputat naţional şi şeful fialialei formaţiunii în oraş, a avut loc luni seara în centrul localităţii.

”Având în vedere funcţiile victimei, credem că este vorba despre un act motivat politic”, a subliniat poliţia, annunţând că serviciile siguranţei statului, competente în acest tip de cazuri, au fost însărcinate cu ancheta.

AfD a publicat o fotografie în care alesul apare inconştient pe un pat de spital, cu faţa însângerată şi tumefiată şi o tăietură lungă şi adâncă pe frunte.

Potrivit formaţiunii, Frank Magnitz a fost atacat de trei persoane cu faţa ascunsă.

”I-au aplicat lovituri cu o bâtă de lemn până l-au lăsat inconştient şi apoi l-au lovit, la pământ, cu picioarele”, afirmă AfD, precizând că un muncitor în construcţii prezent la faţa locului a pus capăt agresiunii.

Unul dintre liderii la nivel naţional ai partidului de extremă dreapta, Jörg Meuthen, i-a acuzat pe agresori că l-au ”lovit aproape până la moarte” pe deputat şi s-a declarat ”bulversat” de acest caz.

Detonarea unui exploziv - asuns într-o pubelă - joi, a 3 ianuarie, a avariat puternic un sediu AfD în regiunea Saxonia, unul dintre bastioanele formaţiunii, iar poliţia suspectează un atentat motivat politic.

AfD este, din septembrie 2017, principalul partid de opoziţie la nivel naţional în Germania în Bundestag (camera inferioară a Parlamentului), în faţa Guvernului de ”mare coaliţie” al cancelarului Angela Merkel, alcătuit din conservatori (CDU, CSU) şi social-democraţi (SPD). Partidul de extremă dreapta este creditat, în prezent, cu mai puţin de 15% din intenţiile de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.