Un cutremur cu magnitudinea de moment estimată de agenţiile geologice indoneziană şi americană la 7,1 s-a produs marţi dimineaţa devreme în largul mării, la nord de insulele Bali şi Lombok din Indonezia, provocând panică printre turiştii care s-au grăbit să fugă din clădiri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea cutremurului la 7. Epicentrul seismului a fost la 203 km la nord de Mataram, Indonezia, dar s-a produs la adâncime foarte mare, la 516 km, a precizat EMSC.

Nu a existat o ameninţare de  tsunami, dar cutremurul iniţial, resimţit cu puţin înainte de ora 4 dimineaţa (luni, ora 23.00, ora României) în zonele de coastă din Bali şi Lombok, a fost urmat de două replici cu magnitudinea 6,1 şi 6,5, potrivit agenţiei geologice indoneziene.

Oaspeţii de la Mercure Kuta Bali din Bali au ieşit în fugă din camerele lor după ce cutremurul s-a simţit timp de câteva secunde, a declarat telefonic pentru Reuters managerul hotelului, Suadi. "Mai mulţi oaspeţi au ieşit din camerele lor, dar erau încă în zona hotelului", a spus el, adăugând că aceştia s-au întors între timp şi că nu au existat pagube în clădire

Deocamdată nu există informaţii că s-ar fi produs pagube, a declarat agenţia indoneziană pentru dezastre BNPB. "Cutremurul este adânc, aşa că nu ar trebui să fie distructiv", a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Abdul Muhari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.