Un copil migrant în vârstă de doar un an, trimis de părinţii săi să traverseze Marea Mediterană cu o ambarcaţiune în care se aflau zeci de bărbaţi care nu îi sunt rude, a ajuns în siguranţă pe Insula Lampedusa, a anunţat presa italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul a fost descoperit de salvatori între aproximativ 70 de bărbaţi, într-o ambarcaţiune care a acostat vineri pe insula siciliană.

În ultimele două zile, au sosit pe Insula Lampedusa aproximativ 500 de migranţi cu şapte ambarcaţiuni. “A traversat Mediterana înainte să înveţe să meargă. A înfruntat valurile singur”, notează La Repubblica.

Ceilalţi migranţi nu ştiu identitatea copilului, însă părinţii bebeluşului i-ar fi implorat să aibă grijă de el în timpul traversării.

Printre ceilalţi migranţi sosiţi recent în Italia se numără şi un adolescent de 14 ani a cărui mamă a murit în largul insulei, în timpul unei tentative de salvare. “Ea se afla într-o barcă cu alte 25 de persoane, între care şi fiul său, care a văzut-o murind”, a anunţat Medici fără Frontiere pe Twitter.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migranţi, aproximativ 1340 de persoane au murit de la începutul acestui an încercând să traverseze Marea Mediterană.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.