Doctorul Scott Atlas, un membru controversat al celulei de criză a Casei Albe împotriva covid-19, înfiinţată de către Donald Trump, a anunţat că a demisionat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scriu aceste rânduri pentru a demisiona din postul de consilier special al preşedintelui Statelor Unite”, anunţă luni dr. Atlas în această scrisoare, publicată pe contul său de Twitter, preluată în presa americană.

Angajat începând din august în celula de criză a Casei Albe împotriva covid-19, contractul acestui specialist în neuroradiologie în vârstă de 65 de ani a expirat săptămâna aceasta, potrivit Fox News.

”Am lucrat din greu cu un singur obiectiv, de a salva vieţi şi a-i ajuta pe americani să traverseze această pandemie”, scrie dr. Atlas.

El adaugă că s-a ”bazat mereu pe ultimele informaţii şi probe ştiinţifice, fără nicio consideraţiune sau influenţă politică”.

Scott Atlas este însă foarte contestat de către comunitatea ştiinţifică şi de către mumeroşi experţi în sănătate publică, inclusiv dr. Anthony Fauci, din cauza poziţiei sale împotriva măsurilor de izolare şi purtare a măştii de protecţie.

”Funcţionează măştile? NU”, a scris el pe Twitter în octombrie, după care reţeaua de socializare i-a blocat mesajul.

El a denunţat izolarea drept ”un elec major” în lupta împotriva covid-19.

Medicul a apreciat, de asemenea, că măsurile de izolare prelungite sunt ”foarte păguboase” pentru americani şi i-a îndemnat în noiembrie pe locuitorii statului Michigan - în care virusul SARS-CoV-2 a ucis peste 9.500 de oameni - ”să protesteze” faţă de asemenea măsuri.

Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume de covid-19, care se confruntă  în prezent cu un nou val de contaminări, auînregistrat peste 297.000 de morţi şi peste 13,5 milioane de contaminări cu noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns-Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.