Consilierul special al lui Boris Johnson Dominic Cummings - o figură a Brexitului - a încălcat regulile de izolare, iar opoziţia îl îndeamnă pe premier să-l concedieze, relatează dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţiile The Guardian şi Mirror au anunţat că Dominic Cummings a plecat de la Londra la locuinţa părinţilor săi din Durham deşi avea simptome de coronavirus.

Poliţia din Durham a confirmat că a fost informată la 31 martie că a venit cineva de la Londra. Dominic Cummings a fost văzut la părinţii săi alături de un copil care pare a fi fiul său.

La acea dată, Guvernul lui Boris Johnson cerea populaţiei să iasă din case doar pentru nevoi esenţiale şi cerea celor care prezentau simptome să rămână acasă.

"Poporul britanic nu se aşteaptă ca să existe o lege pentru el şi altă lege pentru Dominic Cummings", a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

Şi liderul liberal democraţilor, Ed Davey, a subliniat că Dominic Cummings "va trebui să demisioneze" dacă faptele sunt confirmate.
 
Naţionalistul scoţian Ian Blackford a afirmat că "în urma acestor informaţii, Dominic Cummings nu mai poate ocupa o poziţie importantă  el trebuie să demisioneze sau să fie demis".

Dominic Cummings, în vârstă de 48 de ani, unul dintre artizanii victoriei taberei Brexitului în referendumul din iunie 2016, a fost numit în vară consilier special al lui Johnson.

El este, astfel, unul dintre cei mai puternici membri ai Guvernului britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.