Un reprezentant militar important al mişcării islamiste libaneze proiraniene Hezbollah, Wissam Hassan Al-Tawil, a fost asasinat într-un atac israelian care i-a vizat maşina, luni, în sudul Libanului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest comandant militar, care ”juca un rol de prim-plan în conducerea operaţiunilor militare în sudul” Libanului a fost ucis ”într-un atac israelian” în satul Kherbet Selm, la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Israelul, precizează un oficial libanez sub protecţia anonimatului.

El a fost ucis ”într-un atac israelian care i-a vizat maşina, în satul Kherbet Selm", la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Israelulu, declară oficialul citat.

Acest atac are loc în contextul unor temeri cu privire la izbucnirea unui război regional, după asasinarea numărului doi politic al mişcării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri şi a altor şaae oficiali şi cadre ai mişcării, într-un atac atribuit Israelului la 2 ianuarie.

Acest atac a vizat biroul formaţiunii palestiniene de la periferia de sud a beirutului, fieful Hezbollah, care a lansat sâmbătă, ca represalii, zeci de rachete împotriva unei baze militare israeliene în nordul Israelului.

Sâmbătă, la Beirut, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a apreciat că Libanul ar trebui să fie ”antrenat într-un război regional”.

”Este imperativ să evităm o escaladare regională în Orientul Mijlociu. Este absolut necesar să evităm ca Libanul să fie antrenat într-un război regional”, a declarat Borrell, care s-a întâlnit cu un reprezentant al Hezbollah.

Peste 180 de persoane au fost ucise în Liban în timpul Războiului din Fâşia Gaza - inclusiv 135 de combatanţi Hezbollah, dar şi peste 20 de civili, potrivit unui bilanţ AFP.

În nordul Israelului, au fost ucişi nouă militari şi cinci civili, potrivit autorităţilor israeliene.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.