Un avion de tip Airbus A380 aparţinând companiei aeriene Emirates a fost avariat în timp ce se pregătea să decoleze de pe Aeroportul Domodedovo din Moscova către Dubai, în Emiratele Aeabe Unite (EAU), de un camion de serviciu care transporta apă, care s-a încastrat sub aeronavă, după ce şoferul a făcut un accident vascular cerebral (AVC) la volan, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun rănit nu a fost anunţat.

”Zborul Emirates EK134 a fost anulat din cauza unui vehicul de serviciu de a sol care a intrat în contact cu avionul înaintea de îmbarcarea pasagerilor”, a anunţat miercuri, într-un comunicat compania.

”Toţi pasagerii vizaţi au fost redirecţionaţi către un zbor ulterior al Emirates. Emirates regretă orice neplăcere cauzată. Siguranţa pasagerilor şi echipajului este de o importanţă primordială”, şi-a cerut ea scuze.

PAGUBE IMPORTANTE

Şoferul a fost victima unei deteriorări bruşte a stării sănătăţii, care sugerează un AVC la volanul vehiculului. Bărbatul, paralizat, a fost spitalizat.

”Burta” avionului de tip A380 a suferit pagube importante.

O întrebare rămâne în suspans - cum poate fi reparat avionul în Rusia, în contextul în care această ţară este vizată de sancţiuni din Occident de la începutul Războiului din Ucraina.

Uniunea Europeană ”interzice exportul către Rusia de bunuri şi tehnologii destinate industriei aeronautice şi spaţiale” din februarie 2022, potrivit Consiliului Euroepan.

Serviciile de asigurare, întreţinere şi asistenţă tehnică aferente acestor bunuri şi tehnologii sunt de asemenea interzise.

EAU au continuat să menţină relaţii diplomatice cu Rusia după invazia Ucrainei.

Ele operează două zboruri Airbus A380 pe zi către Aeroportul Domodedovo de la Moscova şi un al teilea cu un Boeing 777-300.

Emirates deserveşte de asemenea Sankt Petersburgul printr-un zbor zilnic cu un Boeing 777-300.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.