Justiţia germană a anunţat miercuri arestarea unui britanic, angajat al Ambasadei Regatului Unit la Berlin, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul - prezentat drept David S. - este suspectat de faptul că a transmis cel puţin într-un rând ”unui reprezentant al serviciilor de informaţii ruse” un document ”pe care l-a obţinut în cadrul funcţiei sale la ambasadă”, anunţă parchetul federal, însărcinat cu dosare de spionaj.

El a fost arestat marţi în propiere de Berlin, la Potsdam, capitala landului Brandenburg.

Arestarea britanicului a avut loc în urma unei colaborări cu autorităţile britanice, precizează parchetul.

Potrivit poliţiei britanice, suspectul este în vârstă de 57 de ani.

”Acuzatul a primit în schimbul transmiterii unor informaţii o sumă de bani, în numerar, nedeterminată”, mai precizează într-un comunicat parchetul.

Acest britanic era un angajat local al ambasadei britanice, începând din noiembrie 2020, într-un post neprecizat imediat.

”Apartamentul şi locul său de muncă au fost percheziţionate”, anunţă parchetul.

Acest dosar este unul dintr-o serie de scandaluri de spionaj, în ultimii ani, în care autorităţi germane acuză Rusia.

Poliţia britanică a anunţat într-un comunicat că bărbatul a fost arestat în urma unor suspiciuni cu privire la infracţiuni privind o ”activitate de informaţii pe bani”.

Contactat de Reuters, Serviciul federal rus de securitate (FSB) nu a răspns imediat. Contactată de agenţia rusă de presă Interfax, Ambasada Rusiei în Germania a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.