Un bărbat a fost ucis de către poliţişti, prin împuşcare, la New York, după ce a deschis focul într-o mulţine adunată la un concert de muzică de Crăciun în faţa Catedralei St-John the Divine, în Upper West Side, la Manhattan, fără să rănească pe cineva, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio persoană din public nu a fost rănită de tiruri în faţa catedralei St-John the Divine la Manhattan, a anunţat duminică comisarul Poliţiei din New York Dermot Shea.

Trei poliţişti au intervenit la faţa locului şi au tras în aproximativ 15 rânduri în direcţia bărbatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, atingându-l cel puţin o dată la cap, a precizat Dermot Shea.

Poliţia a găsit două arme de mână la faţa locului şi un rucsac, în apropiere, în care se afla un bidon plin benzină, corzi, cablu şi numeroase cuţite, a precizat el.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei din New York a anunţat anterior că poliţişti au folosit armele din dotare după ce bărbatul a început să tragă.

Potrivit unei jurnaliste AFP, martoră la ceea ce s-a întâmplat, bărbatul a tras în faţa acestei caredrale din Manhattan în timp ce câteva sute de persoane începeau să se disperseze după terminarea cântecelor.

”Am auzit două sau trei detonări”, a declarat ea.

”M-am uitat în sus, la aproximativ zece metri de mine, iar pe trepte era un tip care trăgea”, a adăugat ea.

”Am văzut focul ieşind ţeava armei, am fugit să-mi salvez viaţa”, spune ea.

Altă martoră, Martha Stolley, a apreciat că bărbatul a tras de opt sau zece ori înainte să fie ucis prin împuşcare de poliţie.

”Trăgea fără să vizeze”, a declarat ea pentru AFP, adăugând că bărbatul striga ”împuşcaţi-mă, omorâţi-mă!”

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.