Un bărbat, Mark Muffley, care a plasat un dispozitiv exploziv în valiza sa, detectat la un control de rutină al bagajelor de cală pe un aeroport din Pennsylvania, a fosta arestat, au anunţat autorităţile americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dispozitivul a fost detectat în timpul unui control de rutină al bagajelor de cală”, luni, pe Aeroportul Lehigh Valley International, în estul Statelor Unite, a anunţat miercuri Agenţia americană însărcinată cu securitatea transporturilor (TSA).

”Valiza a declanşat o alarmă atunci când a intrat în aparatul de control al bagajelor”, ceea ce l-a determinat pe un agent să-i verifice contţinutul, precizează TSA:

În urma examinării acestui dispozitiv, de formă circulară, ascuns în dublura valizei, poliţia federală (FBI) a stabilit că este vorba despre un dispozitiv exploziv sub formă de pudră, care putea corespunde unei substanţe folosite la focurile de artificii, potrivit unei plângeri depuse de FBI şi publicată de postul Axios.

Bagajul conţinmea şi un bidon de butan, un gaz folosit în principal drept combustibil, o brichetă şi un tub cu urme de pudră albă, precizează FBI în documentul judiciar.

Suspectul, identificat de către poliţie ca fiind Mark Muffley, urma să ia un zbor către Orlando, în Florida.

El a părăsit aeroportul, luni, în urma unui anunţ prin care i se cerea să se prezinte la Biroul de Securitate, şi a fost arestat de către poliţie câteva ore mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.