Un bărbat condamnat cu privire la terorism în Belgia a a fost arestat în Bulgaria, la intrarea în această ţară pe la frontiera cu Turcia, au anunţat autorităţile bulgare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a fost arestat miercuri, în cursul unei operaţiuni a Forţelor Speciale şi Poliţiei de Frontieră, a precizat joi, într-un comunicat, parchetul bulgar.

El era căutat ”în legătură cu o pedeapsă de 20 de ani de închisoare cu privire la terorism pronunţată de către un tribunal dintr-o ţară europeană” şi cu privire la altă pedeapsă, la nou ani şi cinci luni de închisoare, în Turcia.

Contactată de AFP, procuratura bulgară a refuzat să dea detalii.

Presa bulgară scrie că este vorba despre Yassine Lachiri, un presupus apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud, coordnatorul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 la Paris.

O sursă apropiată anchetei a confirmat AFP că ar fi vorba despre Yassine Lachiri. 

Un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian a declarat AFP că instituţia pregătea o cerere de extădare.

”O persoană a fost arestată, a cărei predare o cerem”, a declarat el AFP.

Yassine Lachiri a fost condamnat în 2015, în cotumacie, la 20 de ani de închisoare, de către un tribunal din Bruxelles, în cadrul procesului unei reţele de recrutare jihadistă din Belga.

Presa belgiană scrie că lui Yassine Lachiri, care are şi cetăţenie marocană, i s-a retras cetăţenia belgiană, în contmacie, în 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.