Un bărbat în vârstă de 22 de ani, suspectat că a tras sâmbătă în persoane în doliu, în faţa Bisericii St. Aloysius, unde se aflau 300 de oameni, şi a rănit şase persoane - inclusiv doi copii - a fost arestat duminică, anunţă luni poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focurile de armă au fost trase dintr-o maşină, în mers, potrivit primelor elemente ale anchetei, în urma unei slujbe în memoria unei mame şi fiicei acesteia, decedate în noiembrie.

Persoanele în doliu se adunau în afara Bisericii Saint Aloysius, în cartierul Euston, în centrul Londrei, după ceremonie, în momentul în care s-au tras focuri de armă.

Între cei şase răniţi se află o fată în vârstă de şapte ani, care era în continuare spitalizată luni, într-o stare gravă, dar stabilă.

Bărbatul arestat duminică a fost plasat în detenţie - suspectat de tenativă de omor.

Preotul care a oficiat slujba, Jeremy Trood, a declarat că era vorba despre o slujbă în memoria lui Sara Sanchez, în vârstă de 20 de ani, şi s mamei sale, Fresia Calderon, în vârstă de 50 de ani, decedate la un interval de o lună, în noiembrie, fiica de o leucemie, iar mama de o tromboză, la întoarcerea dintr-o călătorie în Columbia.

Peste 300 de persoane au asistat la ceremonie, care tocmai se terminase, când s-a auzit ”o bubuitură uriaşă”, a declarat preotul la BBC.

”Porumbei urmau să fie eliberaţi la sfârşitul slujbei şi cred că oamenii ieşeau să-i vadă”, a declarat el.

”Îmi amintesc strigăte şi urlete ale oamenilor care ieşeau din biserică şi care se întorceau înăuntru”, a declarat preotul.

Cotidianul The Daily Telegraph dezvăluie că fostul soţ al lui Fresia Calderon, Carlos Arturo Sanchez-Coronado, tatăl lui Sara Sanchez, a fost încarcerat în Regatul Unit în 2009, după ce s-a recunoscut vinovat de spălare de bani pentru un gang londonez al drogurilor cu legături cu celebrul cartel columbian al drogurilor Cali.

Acest bărbat a fost găsit, apoi, în America de Sud, unde se stabilise la Santiago, în Chile, potrivit ziarului.

El ar fi murit anul trecut, la vârsta de 56 de ani.

În timpul raidurilor împotriva gangului, poliţia a confiscat milioane de lire sterline în numerar, cocaină şi marijuana în valoare de aproximativ 100 de milioane de lire sterline (112,9 milioane de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.