Serviciul rus de securitate (FSB) anunţă miercuri că a arestat, în Extremul Orient rus, un bărbat pe care-l acuză de faptul că a vrut să furnizeze Ucrainei informaţii despre o întreprindere locală din domeniul apărării, în vederea organizării unor viitoare ”sabotaje”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestări cu privire la ”trădare” sau pregătirea unor acte de sabotaj s-au multiplicat în Rusia de la începutul asaltului din Ucraina în urmă cu peste doi ani.

Aceste dosare sunt cel mai adesea clasificate drept ”secrete”, iar procesele au loc cu uşile închise.

Potrivit FSB, citat de agenţia rusă de stat de presă RIA Novosti, ”acest locuitor din Komsomolsk a contactat în mod activ pe Internet reprezentanţi ai spionajului ucrainean cu scopul de a le transfera infornaţii care dezvăluie activităţi ale unei întreprinderi în domeniul apărării din regiunea Habarovsk, pentru a permite inamicului să planifice şi să desfăşoare activităţi de sabotaj”.

Autorităţile ruse au publicat o înregistrare video de la arestarea unui bărbat pe stradă şi de la percheziţii într-un apartament.

Săptămâna trecută, FSB a anunţat arestarea la Moscova a unui bărbat pe care l-a acuzat de fabrciarea unor drone, la instrucţiunile Ucrainei, menite ”să creeze ţinte false” ale sistemelor de apărare antiaeriană la instalaţii militare.

Rusia a fost vizată în multe rânduri de incendii şi atacuri cu dronă la depozite de muniţie, fabrici, căi ferate sau rafinării, acţiuni imputate Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.