Armata rusă a anunţat miercuri că a trimis un avion de vânătoare să intercepteze un avion aparţinând Marinei germane care se apropia de frontiera rusă, deasupra Mării Baltice, fără să provoace un incident, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 12 aprilie 2023, serviciile de control al spaţiului aerian rus de deasupra Mării Baltice au detectat o ţintă aeriană apropiindu-se de frontiera Rusiei”, precizează într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a decolat şi a identificat aeronava ca fiind ”un avion de patrulare de bază (de tip) P-3C Orion aparţinând Marinei germane”, precizează ministerul rus.

După sosirea avionului rus, ”avionul militar străin s-a îndepărtat de frontiera Rusiei, iar avionul rus de vânătoare s-a întors în deplină securitate pe aerodromul său de origine”, anunţă ministerul rus.

Aeronava germană nu a încălcat frontiera rusă, mai precizează Ministerul rus al Apărării.

Incidente implicând avioane ruseşti şi ale unor state membre NATO s-au multiplicat în ultimii ani, înainte de începutul Războiului rus în Ucraina.

Ele au avut loc adesea deasupra Mării Baltice, dar şi la Marea Neagră şi în alte părţi.

În martie, aviaţia rusă a interceptat o dronă americană de tip Reaper MQ-9 la marea neagră, care s-a prăbuşit în apă.

Acest incident a provocat o scurtă escaladare a tensiunilor între Statele Unite şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.