Un avion al companiei LATAM Airlines s-a ciocnit vineri seara cu o maşină de pompieri, în timp ce decola de pe o pistă a aeroportului din capitala peruană Lima, ducând la moartea a doi pompieri şi la rănirea multor pasageri, a anunţat transportatorul aerian, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii din Peru a declarat la ora locală 19:00 (00:00 GMT) că 20 de pasageri erau trataţi într-o clinică, iar cel puţin doi erau în stare gravă.

Compania aeriană a spus că niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost ucis.

Ministerul a declarat că 61 de persoane au fost mutate în clinici şi spitale din apropiere, de pe Aeroportul Internaţional Jorge Chavez.

Nu a fost clar dacă acest lucru se datora unor răni sau doar unor măsuri de precauţie.

Preşedintele Pedro Castillo a exprimat condoleanţe familiilor celor doi pompieri, într-o declaraţie pe Twitter, spunând că se roagă pentru recuperarea celor răniţi.

Nu se ştie clar de ce maşina de pompieri a intrat pe pistă în timp ce avionul decola.

Procuratura a declarat că investighează incidentul ca o posibilă omucidere din culpă.

Acesta este al doilea incident în mai puţin de o lună în care este implicat operatorul LATAM Airlines, după ce unuia dintre avioanele sale i s-a distrus nasul în timpul unei furtuni puternice, care l-a forţat să efectueze o aterizare de urgenţă.

Sucursala din Peru a LATAM Airlines, din Chile, a declarat că îşi desfăşoară toate resursele pentru a-i ajuta pe cei afectaţi şi că lucrează cu autorităţile pentru a sprijini ancheta.

Un videoclip postat pe reţelele de socializare arată că avionul se ciocneşte cu maşina de pompieri în timp ce se înclină pe pistă, ia foc rapid şi se opreşte scoţând un fum puternic.

”Toată lumea din sala de plecare era îngrijorată până când am văzut că avionul s-a oprit, apoi au sosit maşinile de pompieri şi ambulanţele. A fost un sentiment îngrozitor pentru că nu ştiam câţi oameni erau în interiorul avionului şi flăcările erau foarte înalte”, a spus Mauro Ferreira, un brazilian care aştepta să se îmbarce într-un zbor spre Panama, care a filmat incidentul.

 Lima Airport Partners, care operează aeroportul Jorge Chavez, cel mai important aeroport din Peru, a declarat că acesta va rămâne închis cel puţin până sâmbătă la ora 13:00. (18:00 GMT).

Zborul afectat era LA2213, care acoperea ruta internă Lima-Juliaca, a spus LATAM Airlines.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.