Un atacator arab a ucis, marţi, cel puţin patru persoane în oraşul Beersheba, din sudul Israelului. Atacatorul a fost ulterior împuşcat mortal de un trecător. Acesta este unul dintre atacurile de acest fel cu cel mai mare număr de morţi din Israel în ultimii ani, au anunţat Poliţia şi serviciile de urgenţă, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a existat nicio revendicare imediată a atacului. Presa israeliană l-a identificat pe atacator ca fiind un cetăţean arab din Israel, un fost profesor de liceu care fusese arestat pentru presupuse legături cu Statul Islamic.

”Părea a fi un singur terorist pe care l-a cuprins dorinţa de a înjunghia... Un civil a luat iniţiativa şi l-a împuşcat şi l-a ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Eli Levy, la Channel 13 TV. „Un civil a luat iniţiativa şi l-a împuşcat şi l-a ucis”.

Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a informat că trei femei şi un bărbat au fost ucişi de atacator, care a comis atacul la o benzinărie şi la un centru comercial în aer liber. De asemenea, cel puţin alte două persoane au fost rănite, una dintre ele având răni grave.

Tensiunile se intensifică în Israel şi în teritoriile palestiniene pe măsură ce Ramadanul, care are locul în aprilie anul acesta, se apropie. Aceasta este o perioadă în care actele violente au izbucnit în trecut.

Mai multe atacuri de acest tip au avut loc în Ierusalimul de Est şi Cisiordania în ultimele săptămâni, unii dintre suspecţi fiind împuşcaţi mortal de forţele israeliene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.