Un american, Joshua Doctor, în vârstă de 21 de ani, a fost inculpat de terorism în Michigan, după ce a ameninţat să-l ucidă pe preşedintele Joe Biden şi pe alţi lideri democraţi, au anunţat autorităţile judiciare din acest stat din nordul Statelor Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joshua Doctor a publicat în ianuarie mai multe comentarii pe platforma iFunny.

El afirma că vrea să-i ucidă prin împuşcare pe şeful statului american, pe preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi pe guvernatoarea democrată a statului Michigan Gretchen Whitmer, pentrtu a declanşa astfel o nouă revoluţie americană, a anunţat marţi, într-un comunicat, procurorul general al statului Dana Nessel.

El a înregistrat pe telefonul său mobil informaţii despre fabricarea unei bombe şi despre materialul necesar, se arată în comunicat.

Tânărul a fost inculpat de ameninţări teroriste şi de folosirea unui computer în vederea comiterii unei crime, două capete de acuzare pedepsite cu până la 20 de ani de închisoare fiecare.

El s-a predat marţi autorităţilor şi urmează să compară prima oară în justiţie la 8 aprilie.

Gvernul american a emis la sfârşitul lui ianuarie un buletin de alertă antiteroristă consacrat pentru prima oară ameninţării teroriste interne.

Alerta viza ”extremişti” care opun preşedintelui Joe Biden.

Democratul s-a angajat, în discursul său de învestire, la 20 ianuarie, ”să învingă supremaţia albilor şi terorismul intern”.

Cu două săptămâni mai înainte, la 6 ianuarie, sute de susţinători ai lui Donald Trump, inclusiv membri şi simpatizanţi ai unor grupări radicale, au luat cu asalt Capitoliul, la Washington, cu scopul de a împiedica validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Gretchen Whitmer a fost deja, anul trecut, ţinta unei grupări de extremă dreapta, care plănuia să o răpească şi să o ”judece” de trădare, din cauza măsurilor de izolare pe care le-a impus în lupta împotriva epidemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.