Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în statul american Arizona, după ce a ingerat o linguriţă de aditiv pentru acvarii pe bază de fosfat de clorochină, scrie The New YorkTimes (NYT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici bărbatul şi nici soţia sa nu prezentau vreun semn de infecţie cu noul coronavirus, însă ”ne era frică să nu ne îmbolnăvim”, a declarat femeia, care a ingerat şi ea amesectul pe bază de clorochină - o moleculă care, credeau ei, vindecă boala cauzată de noul coronavirus..

În 20 de minute, ”am început să vomez”, declară ea, iar soţul său a avut ”ameţeli, iar apoi dificultăţi respiratorii”.

Bărbatul a decedat la scurt timp după ce a fost transferat la spital.

Femeia a fost salvată deoarece a vomat o parte din băutura ingerată.

Cuplul a decis să se îngrijească singur, după ce a fost convins de declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump, care a lăudat virtuţile miraculoase de vindecare ale acestui medicament prescris de obicei împotriva malariei.

Preşedintele american declaraluni în faţa presei că ”există şanse bune ca asta să aibă un impact enorm. Ar fi un dar ceresc dacă ar merge. Asta ar schimba cu adevărat situaţia. Vom vedea”.

În Franţa, folosirea moleculei în îngrijirea bolnavilor de covid-19 face obiectul unei dezbateri.

Înaltul Consiliu de Sănătate Publică a declarat luni că acest medicament poate fi prescris în ”cazuri grave” de covid-19 - însă nu şi unor bolnavi ”mai puţin grav”.

Unul dintre marii susţinători ai clorochinei în Franţa este profesorul Raoult, un practician la Marsilia.

În opinia sa, este necesară o folosire importantă a moleculei în îngrijirea bolnavilor şi în controlarea pandemiei noului cronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.