Un jandarm a fost ucis joi în Noua Caledonie într-un ”tir accidental”, anunţă ministrul francez de Interne şi însărcinat cu teritoriile de peste mări Gérald Darmanin într-un mesaj transmis AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este vorba despre un tir inamic”, subliniază o sursă apropiată dosarului.

”Jandarmul decedat în această (joi) dimineaţa a fost ucis într-un tir accidental de către unul dintre colegii săi”, declară o sursă din cadrul Jandarmeriei.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Gérald Darmanin îşi exprimnă în mesaj ”marea tristeţe” şi precizează că, potrivit ”primelor elemente, decesul a avut loc în urma unor răni cauzate de un tir accidental, în timp ce jandarmii se angajau să asigure o misiune de securizare”.

El anunţă că îşi oferă ”toată susţinerea famileii, apropiaţilor şi camarazilor” jandarmului ucis.

Această moarte creşte la cinci - incvlusiv doi jandarmi - bilanţul morţilor în Noua Caledonie de la începutul revoltelor, luni.

Un prim militar, în vârstă de 22 de ani, din Escadronul Jandarmeriei Mobile din Melun, în Seine-et-Marne, a fost ucis luni, în apropire de Nouméa, în Noua Caledonie, prin împuşcare în cap.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.