Forţe israeliene au ucis luni un adolescent palestinian, Omar Khmour, în vârstă de 14 ani, în Cisiordania ocupată, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omar Khmour a fost grav rănit prin împuşcare în cap, în tabăra de refugiaţi Dheisheh, în apropiere de Betleem, şi ”a sucombat rănilor”, anunţă într-un comunicat ministerul.

Armata israeliană anunţă că a desfăşurat o operaţiune în tabăra de refugiaţi Dheisheh, în cursul căreia ”suspecţi au aruncat cu pietre, dispozitive explozive şi cocteiluri Molotov către militari, care au ripostat cu mijloace de dispersare antirevoltă şi deschizând focul”.

Decesul adolescentului în vârstă de 14 ani creşte la 14 numărul palestinienilor - civili şi membri ai unor grupări armate - ucişi de la începutul lui 2023 ucişi în violenţe implicând forţe sau civili israelieni în Cisiordania, un teritoriu ocupat de către Israel din 1967.

Armata israeliană şi-a multiplicat operaţiunile în sectoarele Jenin şi Nabluz, un bastion al facţiunilor palestiniene din Cisiordania, în urma unui val de atacuri antiisraeliene, în martie şi aprilie 2022.

Anul 2022 a fost cel mai sângeros în Cisiordania de la sfârşitul celei de a Doua Intifade, o revoltă palestiniană în perioada 2000-2005, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.