Un adolescent din Marea Britanie a spart, la câteva zile după lansare, o reţea de socializare similară Facebook-ului, pusă la punct de Coreea de Nord, ghicind că parola aleasă pentru administrare este “password”, relatează Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A fost destul de uşor. Nu ştiu de ce, dar am vrut să verific dacă funcţionează (...). În definitiv, această clonă a Facebook era nouă şi nu se făcuse prea mult la ea”, a explicat băiatul.

Andrew McKean, în vârstă de 18 ani, a preluat controlul în totalitate asupra reţelei şi a schimbat reclamele cu mesajul “Uh, nu am creat eu acest site, eu doar am găsit login-ul”.

De asemenea, el a putut să şteargă conturi de utilizator, să schimbe numele site-ului şi să vadă adresele de email ale tuturor celor care au accesat platforma.

Băiatul a spus că s-a gândit că redirecţioneze accesul pe pagină către un site de propagandă anti-Coreea de Nord.

Platforma, care se descrie ca “cea mai bună reţea de socializare din Coreea”, este în prezent offline.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.