Ambasadorul american în Regatul Unit Robert “Woody” Johnson pune la îndoială posibilitatea încheierii unui acord comercial bilateral în cazul în care Parlamentul ratifică acordul Brexitului încheiat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană (UE); relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierea ”rapidă” a unui acord comercial ”masiv” între cei doi vechi aliaţi ”nu pare să fie posibilă”, potrivit acordului retragerii încheiat de May cu Bruxellesul, a declarat luni la BBC Robert “Woody” Johnson.

Johnson s-a folosit de această intervenţie în direct la radio pentru a reitera îngrijorările preşedintelui american Donald Trump cu privire la acest acord, care se confruntă cu o opoziţie puternică în Legislativul britanic.

May a anunţat că intenţionează să supună acordul votului ratificării la jumătatea lui ianuarie.

Ambasadorul american apreciază că observă un anumit ”defetism” în atitudinea britanică faţă de Brexit, care ignoră multe lucruri pozitive în legătură cu ieşirea din UE.

US Ambassador: Major trade deal with UK may not be possible 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.