Uniunea Europeană (UE) şi statele sale membre doresc ”un nou început” în relaţiile lor comerciale cu Statele Unite după anunţarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane, a declarat luni ministrul german al Economiei Peter Altmaier, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom încerca să obţinem un nou început în domeniul politicii comericale între Statele Unite şi toate statele membre” UE, a declarat Peter Altmaier, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, la finalul unei videoconferinţe a miniştrilor europeni ai Comerţului.

În cei patru ani ai preşedinţiei sale, Donald Trump a impus sau a ameninţat că impune taxe vamale unor diverse categorii de produse europene, denunţând o relaţie comercială inechitabilă între cele două coaste ale Atlanticului.

”Trebuie să ne afirmăm puterea comercială, pentru ca (Statele Unite) să nu ne privească ca pa nişte parteneri comerciali de rangul doi, ci ca pe egalii lor”, a îndemnat pe Twitter ministrul francez delegat cu Comerţul Extern Franck Riester.

Franck Riester declara săptămâna trecută pentru reuters că se aşteaptă la o îmbunătăţire a relaţiilor comerciale între UE şi Statele Unite sub conducerea lui Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.