Comisia Europeană se va asigura că niciunul dintre cetăţenii săi nu este vizat de discriminări în urma decretului semnat de preşedintele american Donald Trump, care interzice temporar intrarea pe teritoriul Statelor Unite a cetăţenilor din unele ţări musulmane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avocaţii noştri sunt în contact cu partenerii noştri europeni şi cu restul şi ne vom asigura că cetăţenii noştri nu sunt vizaţi de vreo discriminare”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles.

Consecinţele juridice ale decretului american „nu sunt clare deocamdată”, în ceea ce priveşte eventualul lor impact asupra cetăţenilor UE care au dublă cetăţenie, inclusiv a ţărilor vizate, a explicat Schinas.

Elementele disponibile sunt în acest dosar sunt, deocamdată, „contradictorii”, a precizat el.

Decretul controversat interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor refugiaţilor, indiferent de originea lor, timp de 120 de zile (şi pe perioadă nedeterminată pentru refugiaţii sirieni).

De asemenea, le interzice pe o perioadă de 90 de zile cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană considerate drept leagăne ale terorismului de actuala administraţie de la Washington. Este vorba despre Iran, irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.