Uniunea Europeană (UE) a sancţionat joi mai mulţi membri ai administraţiei prezidenţiale ruse, apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, consideraţi vinovaţi de otrăvirea în Rusia a opozantului rus Aleksei Navalnîi, şi o entitate implicată în producţia agentului neurotoxic folosit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lista publicată joi în Jurnalul Oficial al UE se află numele lui Andrei Iarin - şeful Direcţiei Afacerilor Interne din cadrul administraţiei prezidenţiale, adjunctul său Seghei Kirienko, adjunctul ministrului Apărării Pavel Popov, alţi trei oficiali ruşi şi ”State Scientific Research Institute for Organic Chemistry and Technology” (GosNIIOKhT).

Regatul Unit a anunţat, pe de altă parte, că i-a impus sanţciuni directorului Serviciuluifederal rus de securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost spitalizat la 20 august în stare gravă, la Omsk, în Siberia, şi a fost transferat la 22 august la Spitalul Charité, la Berlin, de unde a fost externat la 23 septembrie, după 32 de zile de spitalizare - dintre care 24 în comă.

Germania a conchis că Navalnăi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia noviciok.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.