Înaltul Reprezentant UE însărcinat cu Politica Externă şi de Securitate Josep Borrell salută decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a emite un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin drept ”o decizie importantă a justiţiei internaţionale” şi ”doar începutul” unui proces internaţional prin care liderul de la Kremlin să fie tras la răspundere în Războiul rus din Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gravitatea infracţiunilor şi declaraţia CPI vorbesc de la sine”, a denunţat Borrell.

”Aceasta este o decizie importantă a justiţiei internaţionale pentru poporul Ucrainei. Noi am subliniat mereu, în Uniunea Europeană (UE), că cei care se fac vinovaţi de agresiunea ilegală a Ucrainei trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acest mandat de arestare a lui Putin este ”doar începutul procesului” de tragere la răspundere a Rusiei şi altor oficiali pentru eventuale crime de război în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.