Cei 28 de lideri din UE au decis vineri să prelungească cu şase luni sancţiunile economice impuse Rusiei, în lipsa unor progrese în punerea în aplicare de către Mpscova a acordurilor în vederea încetării confruntărilor armate în estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liderii UE au convenit să prelungească şase luni sancţiunile economice impuse Rusiei”, a anunţat pe Twitter Consiliul European, care reprezintă statele membre UE.

Discuţia cu privire la Acordurile de la Minsk a avut loc după negocierile-maraton pe tema problemei migraţiei, la finalul primei zile a summitului UE la Bruxelles.

Aceste sancţiuni au fost decise în vara lui 2014, în toiul crizei ucrainene, la câteva luni după anexarea Crimeei de Rusia, urmată de o ofensivă a rebelilor proruşi în estul Ucrainei.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea rebelilor separatişti - cărora le furnizează armament -, ceea ce Moscova dezminte.

UE a impus de asemenea sancţiuni unui număr de 150 de persoane, inclusiv apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, ale căror nume au fost înscrise pe o ”listă neagră”. Averile în bănci europene le-au fost blocate şisunt private de vize în UE.

În concluziile lor, Cei 28 au îndemnat din nou Rusia ”să-şi recunoacă responsabilitatea” în catastrofa zborului MH17, doborât cu o rachetă deasupra Ucrainei în 2014.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.