Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) avansează în cadrul unor negocieri cu privire la o aplicare a reglementărilor comerciale post-Brexit în Iralanda de Nord, dezvăluie Financial Times (FT), scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Maros Sefcovic, însărcinatcu relaţiile cu Marea Britanie, şi omologul său britanic David Frost s-ar putea întâlni săptămâna aceasta în vederea unei analizări a acestor progrese, scrie ziarul brtianic.

O implicare puternică a Londrei în negocieri în vederea unei aplicări a ”protocolului nord-irlandez” alimentează speranţe cu privire la încheierea unui acord în acest sens, scrie FT, care citează diplomaţi şi funcţionari UE.

Uniunea Europeană (UE) a lansat la jumătatea lui martie o procedură de infringement împotriva Guvernului lui Boris Johnson, pe care-l acuză de faptul că încalcă Acordul Brexitului, prin modificări pe care le-a operat în mod unilateral la dispoziţii comerciale privind Irlanda de Nord.

Această procedură de infringement poate să conducă la aplicarea unei amenzi, în decurs de aproximativ un an, ceea ce lasă timp în vederea ajungerii la o soluţie negociată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.