Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell promite Kievului susinerea ”de nezdruncinat” a Uniunii Europene (UE) şi se declară îngrijorat faţă de deplasări de trupe ruseşti în paropierea Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmărim cu o mare îngrijorare activitatea militară rusă în apropierea Ucrainei”, a anunţat Borrell, într-un mesaj postat pe Twitter în urma unei discuţii la telefon, duminică, cu ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba,

”UE susţine de nezdruncinat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, subliniază el.

Borrell a anunţat că urmează să discute cu şeful diplomaţiei ucrainene şi miniştrii de Externe ai celor 27 de state membre UE în cadrul unei reuniuni în aprilie.

Ucraina a acuzat Rusia, săptămâna trecută, de o comasare a unor trupe la frontieră, în nord şi est şi în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Kremlinul nu a negat aceste deplasări de trupe, însă a insistat asupra faptului că ele ”nu amenină pe nimeni”.

Războiul din estul Ucrainei, între separatişti proruşi şi trupe guvernamentale ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014, potrivit ONU.

Lideri occidentali, inclusiv Joe Biden, şi-au exprimat susţinerea faţă de Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.