Uniunea Europeană (UE) a încheiat un acord în vederea achiziţionării a 300 de milioane de doze - suplimentare - de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva covid-19, dublând astfel cantitatea deja comandată, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedina Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, avem acces la 300 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer. Vestea bună este că am ajuns la un acord cu BioNTech/Pfizer pentru a lărgi acest contract. Prin noul acord, putem achiziţiona în total până la 300 de milioane de doze suplimentare” de vaccin, a anunţat von der Leyen.

Bruxellesul preconizează o comandă fermă de 300 de milioane de doze suplimentare ale vaccinului dezvoltat de către alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech, cu o opţiune suplimentară de 100 de milioane de doze, precizează într-un comunicat Comisia.

Acest lucru ar permite achiziţionarea a până la 600 de milioane de doze din vaccinul autorizat la 27 decembrie, în contextul în care o lentoare a campaniilor de vaccinare în statele membe ale Uniunii Europene (UE) este dur criticată.

UE a semnat contracte cu şase producători de vaccin, şi anume Pfizer-BioNTech, dar şi cu grupul suedezo-britanic AstraZeneca, grupul american Johnson&Johnson, alianţa franco-britanică Sanofi-GSK, compania germană CureVac şi compania americană Moderna.

Ea se află în negocieri cu americanii de la Novavax.

Numai două vaccinuri - ale Pfizer-BioNTech şi Moderna, miercuri - au primit unda verde a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

”Prin cele două vaccinuri autorizate, ne-am asigurat o cantitate de doze care ne permite să vaccinăm 380 de milioane de europeni, adică 80% din populaţie, iar alte vaccinuri vor urma în săptămânile şi lunile viitoare”, a anunţat preşedinta Comisiei.

Portofoliul UE de vaccinuri permite să se obţină ”2,3 miliarde de doze de vaccin, ceea ce mai mult decât suficient în vaccinarea întregii populaţii”, subliniază Ursula von der Leyen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.