Miniştrii de Externe german, francez, italian şi şeful diplomaţiei Uniunii Europene (UE) au lansat sâmbătăun apel la un armistiţiu umanitar în Libia, îndemnând toate părţile să reia negocieri de pace, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să ne unim vocile cu cea a secretarului general al ONU (Antonio) Guterres şi reprezenatei sale interimare pentru Libia Stephanie Turco Williams în apelul lor la un armistiţiu umanitar în Libia”, au anunţat  europenii într-un comunicat.

”Îndemnăm toţi actorii libinei să se inspire din spiritului Ramadanului şi să reia negocierile în vederea unei armistiţiu real”, se arată în acest comunicat semnat de şefii diplomaţiilor europene Josep Borrell, franceză Jean-Yves Le Drian, italiene Luigi di Maio şi germane Heiko Maas.

Armata naţională Libiană (ANL) a mareşaului Khalifa Haftar, care deţine controlul asupra estului ţării, înceracă să cucerească Tripoli, de un an, cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite (EAU), Egiptului şi Rusiei.

Guvernul de Unitate Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la tripoli, capitala ţării, este suţinut, între alţii, de Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.