Uniunea Europeană a anunţat joi că a deblocat 33 de milioane de euro în vederea finanţării unui prim ajutor de urgenţă destinat Libanului şi că a mobilizat mijloace materiale, inclusiv o navă-spital italiană, cu scopul de a-i ajuta pe salvatorii din Beirut, devastat marţi seara de două explozii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O Conferinţă a donatorilor este avută în vedere, cu scopul mobilizării unor finanţări suplimentare, destinate reconstrucţiei în urma unei evaluări a nevoilor, a anunţat o sursă europeană.

Deblocarea celor 33 de milioane de euro este menită să permită acoperirea nevoilor imediate a serviciilor de salvare şi spitalelor din capitala libaneză, a precizat Comisia Europeană (CE).

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a doscutat joi la telefon cu premierul libanez Hassan Diab despre o asistenţă din partea UE.

State europene s-au mobilizat rapid.

Italia a pus la dispoziţie o navă militară dotată cu o capacitate de evacuare medicală cu elicopterul şi echipament medical.

Europenii au mobilizat, totodată 250 de pompieri specializaţi în căutare şi salvare, au declarat surse europene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.