Uniunea Europeană a anunţat joi că a deblocat 33 de milioane de euro în vederea finanţării unui prim ajutor de urgenţă destinat Libanului şi că a mobilizat mijloace materiale, inclusiv o navă-spital italiană, cu scopul de a-i ajuta pe salvatorii din Beirut, devastat marţi seara de două explozii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O Conferinţă a donatorilor este avută în vedere, cu scopul mobilizării unor finanţări suplimentare, destinate reconstrucţiei în urma unei evaluări a nevoilor, a anunţat o sursă europeană.

Deblocarea celor 33 de milioane de euro este menită să permită acoperirea nevoilor imediate a serviciilor de salvare şi spitalelor din capitala libaneză, a precizat Comisia Europeană (CE).

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a doscutat joi la telefon cu premierul libanez Hassan Diab despre o asistenţă din partea UE.

State europene s-au mobilizat rapid.

Italia a pus la dispoziţie o navă militară dotată cu o capacitate de evacuare medicală cu elicopterul şi echipament medical.

Europenii au mobilizat, totodată 250 de pompieri specializaţi în căutare şi salvare, au declarat surse europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.