Statele Unite precizează care este armamentul pe care preşedintele Joe Biden a anunţat la începutul că-l trimite armate ucranene, aflată în prezent în mare dificultate în Donbas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Joe Biden a anunţat atunci că trimite lansatoare de rachetă cu o rază de acţiune mai precisă, mai mare şi cu o cadenţă mai mare.

Subsecretarul american al Apărării a Colin Kahl a oferit mai multe informaţii cu privire la această livrare de artilerie.

Astfel, din noul pachet de ajutoare militare fac parte patru sisteme HIMARS - lansatoare multiple de rachetă montate pe blindate uşoare -, 1,000 de rachete antitanc de tip Javelin şi patru elicoptere de tip Mi-17, potrivit lui Colin Kahl.

Ucraina urmează să primească, tot în acest pachet, cinci radare anti-artilerie, două radare de supraveghere aeriană, 6.000 de alte arme anti-blindată, 15.000 de obuze de artilerie şi 15 vehicule tactice.

Statele Unite au acceptat să trimită acest tip de armament, după săptămâni de ezitări, subliniind că ”aceste sisteme vor fi foarte utile forţelor ucrainene pentru a repera şi ţinti ţinte ruse de mare importanţă”.

Această nouă livrare de armament creşte ajutorul american în domeniul securităţii acordat Kievului de la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, la 4,6 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.