Un flash pe cerul Kievului, care a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare, a fost provocat de căderea unui satelit NASA, potrivit administraţiei oraşului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În jurul orei 22.00 (19.00 GMT), a fost observată strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat oficialul Administraţiei Militare a oraşului Kiev, Serhii Popko, pe Telegram.

„Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe pământ”, a adăugat el.

Un jurnalist AFP a văzut un fulger pe cer, care nu a fost urmat de niciun sunet.

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Serhii Popko, precizând totodată că „apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune”.

La scurt timp după, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut şi că fulgerul a fost „legat de căderea unui satelit/meteorit”, afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

„Reţelele de socializare se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme”, a adăugat forţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.