Kievul speră să primească în curând primele livrări de obuze adunate de Cehia pentu armata ucraineană, care duce lipsă de acest armament împotriva Rusiei, anunţă miercuri ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit unor semnale preliminare pe care le-am primit, băieţii noştri de pe linia frontului vor resimţi o creştere a aprovizionării cu obuze într-un viitor apropiat”, a anunţat Dmitro Kuleba într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Republica Moldova Mihai Popşoi.

”Prima parte a acestor obuze va fi livrată în viitorul apropiat. Apoi, de-a lungul întregului an, vor fi livrate alte loturi”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene, fără să facă alte precizări.

Premierul ceh Petr Fiala anunţa săptămâna trecută că iniţiativa sa de a furniza Ucrainei muniţie produsă în afara Uniunii Europene (UE) a adunat fonduri suficiente în vederea acuziţionării a 300.000 de obuze.

El revizuia în scădere un număr de obuze destinate Ucrainei anunţat de către preşedintele ceh Petr Pavel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.