Ucraina a declarat luni că a alungat forţele ruseşti dintr-un al optulea sat în contraofensiva sa de două săptămâni, iar un oficial din domeniul apărării a promis că "cea mai mare lovitură" a Kievului va urma, în ciuda rezistenţei dure a trupelor Moscovei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele ucrainene au recucerit Piatykhatky, o aşezare situată într-o parte puternic fortificată a liniei frontului, în apropierea celei mai directe rute către coasta ţării de la Marea Azov, care face parte dintr-un avans al Kievului de până la şapte km în liniile ruseşti în două săptămâni, cucerind 113 km pătraţi de teren.

"Inamicul nu va renunţa uşor la poziţiile sale şi trebuie să ne pregătim pentru un duel dur", a declarat Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Militarii "se mişcă aşa cum ar fi trebuit să se mişte. Iar cea mai mare lovitură urmează să vină". Ea a precizat că cele mai aprige lupte au avut loc în estul şi sudul Ucrainei. Separat, ea a declarat că armata ucraineană a împiedicat un avans al Rusiei în estul ţării, unde şi-a concentrat unităţile, inclusiv trupele de asalt aerian.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în discursul său video nocturn că armata Kievului avansează în unele sectoare şi se apără împotriva atacurilor intensificate în altele. Dar rezultatul net a fost favorabil pentru Ucraina, a spus el. "Nu avem poziţii pierdute, ci doar poziţii eliberate. Iar ei au doar pierderi", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.