Dacă Ucraina nu ar lupta împotriva invaziei ruse, toţi vecinii Rusiei s-ar afla în pericol, subliniază preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs în Parlamentul suedez, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă Ucraina nu ar rezista şi nu s-ar apăra (...), ar însemna că toţi vecinii Ucrainei ar fi în pericol din acel moment”, a subliniat liderul de la Kiev în acest discurs prin videoconferinţă.

”Asta ar însemna că voi sunteţi în pericol, pentru că numai marea vă desparte de această politică agresivă a Rusiei”, a avertizat el.

Zelenski a citat emisiuni de televiziune din Rusia, la care experţi vorbesc în mod deschis despre un atac vizând Gotland, o insulă suedeză strategică, situată în mijlocul Mării Baltice.

”Rusia a intrat în război cu Ucraina pentru că vrea să meargă mai departe în Europa. Ei (ruşi) vor să distrugă libertatea în Europa”, acuză preşedintele Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.