Ucraina a ajuns la un acord cu Croaţia asupra ”posibilităţii” folosirii porturilor croate de la Dunăre în vederea exportării cerealelor ucrainene, anunţă luni ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, în urma unei întâlniri cu omologul său croat Gordan Grlic-Radman, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am convenit asupra posibilităţii folosirii porturilor croate de la Dunăre şi de la Marea Adriatică în transportul cerealelor ucrainene”, anunţă Kuleba, potrivit site-ului Guvernului ucrainean.

”Acum vom lucra să construim cele mai eficiente rute către aceste porturi şi să profităm cât mai mult de această oportunitate”, anunţă el.

”Fiecare contribuţie la deblocarea exporturilor (cerealelor ucrainene), fiecare ulă deschisă este o crontribuţie reală, eficientă la securitatea alimentară mondiale. Sunt recunoscător Croaţiei pentru ajutorul său contructiv”, afirmă şeful diplomaţiei ucrainene.

Kievul face acest anunţ după ce Rusia s-a retras din Acordul de la Istanbul din iulie 2022 privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră, mediat de Turcia şi ONU.

Rusia a atacat, după ce a ieşit din acord, cu rachete şi drone, depozite ucrainene de cereale şi instalaţii folosite în exportul cerealelor în regiunea Odesa, atât în porturi maritme, cât şi fluviale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.