Exhumările din pădurea de lângă Izium, unde s-au descoperit gropi comune, s-au finalizat. În total, s-au găsit 447 de cadavre, informează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful poliţiei naţionale ucrainene, Igor Klimenko, a postat pe Facebook precizări cu privire la exhumări: “S-a muncit neîncetat timp de o săptămână. S-au scos 447 de cadavre. Dintre cei morţi, 215 sunt femei, 194 bărbaţi, cinci copii şi 22 sunt soldaţi. În plus, s-au găsit rămăşiţele unui număr de 11 persoane în cazul cărora încă nu s-a stabilit dacă erau bărbaţi sau femei”.

Klimenko a menţionat că multe cadavre prezintă urme de tortură. “Experţii se confruntă cu o misiune dificilă: să identifice fiecare persoană ucisă. Rudele ar trebui să îi poată îngropa într-un mod uman”, a adăugat el.

La 10 septembrie armata ucraineană a eliberat oraşul Izium, care era sub controlul ruşilor de la începutul lunii aprilie. La 16 septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că s-au găsit peste 400 de cadavre în gropi comune dintr-o pădure din apropierea oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.