Ucraina va continua să atace Crimeea ocupată şi Podul Crimeea care leagă peninsula ucraineană, anexată de Moscova în 2014, şi teritoriul rus, anunbţă ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, care recunoaşte că actuala contraofensivă ucraineană în Ucraina înregistrează întârzieri, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia bombardează intensiv, de o săptămână, oraşul Odesa şi regiunea Odesa, până pe Dunăre, iar Ucraina continuă să atace în Crimeea.

Drone ucrainene au lovit marţi un depozit rusesc de muniţie, la o săptămână după un atac cu drone navale la Podul Crimeea.

”Toate aceste ţinte sunt ţinte oficiale, deoarece le reduc (ruşilor) capapcitatea de a lupta împotriva noastră (şi) ajută la salvarea de vieţi în Ucraina”, declară într-un interviu acordat CNN Reznikov.

Întrebat dacă scopul Ucrainei este să scoată în mod permament din uz Podul Crimeea, Reznikov răspunde că ”este o tactică normală să distrugi liniile logistice ale inamicului, pentru a-i opri opţiunile de a primi mai multă muniţie, mai mult carburant, mai multă hrană, etc. Acesta este motivul pentru care folosim aceste tactici împotriva lor”.

Reznikov acuză Rusia de faptul că acţionează ca ”un stat terorist”.

Peste 24 de puncte istorice din centrul Odesei au fost avariate în cea de a cincea noapte de bombardamente ruseşti.

Infrastructuri portuare din regiune au fost atacate cu drone ruseşti, vizând depozite de cereale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.