Ucraina anunţă luni că a doborât opt drone de fabricaţie iraniană lansate de Rusia în noaptea de duminică spre luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a atacat cu opt drone de tip Shahed-136/131”, din regiunea rusă Primorsko-Ahtarsk, pe malul de est al ;Mării Azov. anunţă într-un comunicat Forţele Aeriene ucrainene.

Aceste drone au fost doborâte de sisteme de apărare în mai multe regiuni din sudul şi centrul Ucrainei, precizează ele.

Nicio pagubă cauzată de fragmente de drone nu a fost raportată imediat.

Kievul consideră controlul spaţiului aerian de atacuri ruseşti drept o prioritate în acest an şi a cerut în mai multe rânduri aliaţilor săi din Occident să-l ajute să-şi consolideze şi mai mult sistemul apărării aeriene.

Acest nou atac cu drone, imputat Moscovei, intervine în urma mai multor bombardamente ale unoe depozite petroliere în regiuni ruse de frontieră.

Surse ucrainene din domeniul securităţii au revendicat la AFP unele dintre aceste atacuri.

Rusia a semnalat duminică un incendiu la un terminal de gaze naturale şi a acuzat Ucraina.

Sinistrul a fost cauzat de către ”un factor extern”, aprecia întreprinderea Novatek, care gestionează instalaţia, fără să ofere detalii.

CEL PUŢIN MORT LA HRAMATORSK

Cel puţin o persoană a fost ucisă luni dimineaţa într-un atac rus la Hramatorsk (est), către ora locală 10.30 (şi ora României).

Atacul a vizat un cartier de la periferia oraşului, situat într-o zonă industrială.

Acoperişul unei clădiri administrative a fost distrus, geamurile au fost spulberate de suflul exploziei, iar pe stradă şi trotuare se vedeau urme de schije de ozbuz sau de la o rachetă, au constatat jurnalişti AFP.

Pa altă stradă de pe altă latură a clădirii zăcea corpul neînsufleţit al unui bărbat, ucis la volanul unei maşini, a cărei portieră din faţă era deschisă.

Autorităţile locale, contactate de AFP, nu au fost în măsură să prezinte un bilanţ al acestui atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.