Ucraina a doborât luni rachete lansate de Rusia asupra Kievului, cel puţin patru persoane fiind rănite de resturile care au căzut în mai multe cartiere, au anunţat oficiali, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt rachete balistice lansate de Rusia în jurul orei 04.00 dimineaţa (02.00 GMT) deasupra Kievului, au precizat forţele aeriene ucrainene pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

În cele aproape 22 de luni de război, numeroasele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei s-au bazat în principal pe drone Shahed de fabricaţie iraniană sau pe rachete de croazieră, care sunt propulsate de motoare cu reacţie şi pot fi lansate de la sol, din aer sau de pe mare şi zboară la altitudine mică.

O rachetă balistică sau un sistem de arme strategice autopropulsate cu rachete şi autoghidate se arcuieşte în sus înainte de a coborî spre ţinta sa, precizează Centrul american pentru controlul armelor şi neproliferare.

Patru persoane au primit asistenţă medicală în cartierul Darnîţki, în sud-estul Kievului, a anunţat primarul capitalei, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Serviciile de urgenţă trimise în cartierul Holosiivski au stins rapid un incendiu declanşat când o parte a unei rachete a căzut pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale, a adăugat Klitschko.

Toate rachetele lansate au fost doborâte, au precizat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat. Sistemele de apărare aeriană au distrus toate cele 18 drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii în regiunea sudică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.