Biroul Federal de Investigaţii (FBI) l-a identificat pe autorul atacului cu cuţitul vizând un poliţist de la Pentagon, care a murit din cauza rănilor, însă nu cunoaşte încă motivaţile acestui atac, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei federale americane, Austin William Lanz, în vârstă de 27 de ani, a coborât marţi dimineaţa dintr-un autobuz şi l-a înjunghiat ”imediat”, fără să fie provocat, pe ofiţerul din cadrul Foreţi de Protecţie a Pentagonului George Gonzalez, la câţiva paşi de una dintre intrările în cartierul general al armatei americane.

”O luptă a avut loc, în cursul căreia individul l-a rănit mortal pe ofiţerul de poliţie Gonzalez şi s-a împuşcat cu arma de serviciu a poliţistului”, a anunţat miercuri, într-un comunicat FBI.

Alţi poliţişti au intervenit, atunci, iar Austin Lanz, originar din statul Georgia, în sudul Statelor Unite, a fost ucis pe loc, precizează poliţia federală.

FBI nu precizează dacă ceilalţi poliţişti şi-au folosit arma din dotare, însă mai mulţi martori au evocat numeroase focuri de armă.

Gonzalez a fost transportat la un spital, însă nu a supravieţuit.

Un martor a fost spitalizat cu răni mai uşoare şi a fost externat rapid, potrivit FBI.

Poliţia federală nu menţionează niciun eventual motiv al acestui atac.

Austin Lanz are un cazier judicar încărcat, potrivit presei locale.

El a mai atacat un poliţist, a proferat ameninţări teroriste şi a comis o spargere.

Potrivit cotidianului local Atlanta Journal-Constitution, el se afla în libertate provizorie, iar un judecător a dispus o evaluare a stării mentale a tânărului şia adicţiilor acestuia.

Această agresiune a plasat Pentagonul şi miile de angajaţi ai acestuia în stare de alertă timp de o oră şi jumătate.

Secreatrul Apărării Lloyd Austin, care nu se afla în celebra clădire la momentul incidentului, a dispus ca steagul de la Pentagon să fie coborât în bernă, în semn de omagiu faţă de poliţistul ucis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.