Turnul Eiffel s-ar fi aflat între ţintele celulei Statului Islamic care a comis atentatele de la Barcelona, potrivit unor cercetători, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bariera de protecţie din jurul Turnului Eiffel a fost instalată după ce s-a găsit o înregistrare video a unei călătorii la Paris într-o ascunzătoare distrusă, scriu cercetătorii Fernando Reinares şi Carola Garcia-Calvo în numărul din ianuarie al CTC Sentinel, o publicaţie de cercetare în domeniul terorismului.

Celula respectivă a comis atacurile de pe La Rambla, la Barcelona, şi într-o staţiune balneară, în august, soldate cu 16 morţi.

Doar confecţionarea incorectă a unor bombe a împiedicat un atac mai sângeros. Ascunzătoarea atacatorilor a sărit în aer în timp ce aceştia confecţionau explozivi.

Potrivit cercetării, care are la bază interviuri cu anchetatori şi documente judiciare, membrii celulei s-au dus la Paris înainte de atac, din motive pe care anchetatorii nu le-au clarificat încă.

Aceştia au cumpărat de acoloo camera cu care au filmat Turnul Eiffel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.