Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a declarat miercuri că Turcia se va alătura procesului de genocid intentat de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După finalizarea textului juridic al activităţii noastre, vom depune declaraţia de intervenţie oficială în faţa CIJ cu obiectivul de a pune în aplicare această decizie politică", a declarat Fidan într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe al Indoneziei, Retno Marsudi, la Ankara.

"Turcia va continua să susţină poporul palestinian în toate circumstanţele", a mai spus el.

În ianuarie, CIJ a ordonat Israelului să se abţină de la orice act care ar putea intra sub incidenţa Convenţiei privind genocidul şi să se asigure că trupele sale nu comit acte de genocid împotriva palestinienilor, după ce Africa de Sud a acuzat Israelul de genocid condus la nivel de stat în Gaza.

Tot în ianuarie, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia furnizează documente pentru cazul de la CIJ.

Israelul şi aliaţii săi occidentali spun că acuzaţia este nefondată. O decizie finală în cazul intentat la CIJ de Africa de Sud ar putea dura ani de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.