Turcia nu se situează de partea nimănui în Siria, iar politica sa în regiune este diferită faţă de cele ale Iranului, Rusiei şi SUA, conform vicepremierului Bekir Bozdag, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile lui Bozdag au venit ca un răspuns la o întrebare a unui reporter privind o remarcă anterioară a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a declarat că susţinerea Turciei faţă de raidurile aeriene din Siria arată o "separare” faţă de Rusia.

"Politica Turciei privind Siria nu înseamnă să fim de partea vreunei ţări. Nu s-a schimbat nimic privind politica noastră”, a declarat Bozdag pentru reporteri, în Qatar.

"Nu avem o politică comună cu Statele Unite privind miliţia YPG, iar poziţia Turciei nu s-a schimbat. Suntem, de asemenea, împotriva susţinerii necondiţionate a regimului sirian şi nu suntem de acord cu Rusia şi Iran”, a adăugat el.

Bozdag a afirmat, de asemenea, că Turcia va colabora cu orice ţară care apără "principiile corecte” în Siria.

Deşi Turcia cooperează atât cu Rusia, cât şi cu Iran pentru a gestiona violenţele din Siria, Ankara a cerut în numeroase rânduri ca preşedintele sirian Bashar al-Assad să fie înlăturat şi a susţinut rebelii care luptă împotriva sa. Principalii susţinători ai lui Assad sunt Rusia şi Iran. De asemenea, Turcia a avut conflicte şi cu SUA din cauza susţinerii americanilor faţă de miliţia kurdă YPG, pe care Ankara o consideră o organizaţie teroristă. Turcia a susţinut raidurile aeriene coordonate de SUA, Marea Britanie şi Franţa, precizând că demersul reprezintă un mesaj transmis lui Assad.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.